Watergedragen vloerverwarming
Geniet van gelijkmatige warmte en bespaar op je energierekening
Wat is watergedragen vloerverwarming?
Vloerverwarming is een verwarmingssysteem dat warmte rechtstreeks vanuit de vloer verspreidt. Bij watergedragen vloerverwarming gebruikt het systeem daarvoor de warmte van water. In tegenstelling tot traditionele radiatoren, die stralingswarmte afgeven, verwarmt vloerverwarming de hele kamer gelijkmatig van onderaf. Het zorgt voor een veel comfortabelere warmte.
Voordelen van vloerverwarming:
- Gelijkmatige warmteverdeling in elke hoek van de kamer;
- Geen zichtbare radiatoren en dus meer mogelijkheden met je interieurinrichting;
- Energie-efficiëntie en lagere stookkosten: tot wel 20% duurzamer dan radiatoren;
- Verminderde circulatie van stof en allergenen;
- Nooit meer koude voeten in de winter.
Wanneer kies je voor vloerverwarming?
- Bij nieuwbouw-, renovatie- en verbouwingsprojecten;
- Voor alle type vloeren (ook hout);
- Voor gezinnen die waarde hechten aan comfort en energie-efficiëntie.
Zo installeren we jouw vloerverwarming
Voordat we je een offerte sturen, komen we bij jou langs om je woonsituatie te bekijken. Iedere vloer vraagt om een andere oplossing. We kunnen vloerverwarmingssystemen op netten, isolatieplaten, noppenplaten of door infrezen installeren, afhankelijk van jouw vloertype. Uiteraard geven we je een eerlijk advies, zodat jij straks een passende vloerverwarming hebt.
Watergedragen vloerverwarming kunnen we aansluiten op je cv-ketel en op een warmtepomp. Heb je nu nog een cv-installatie en wil je in de toekomst naar een warmtepomp overstappen, dan leggen we jouw systeem zo aan dat je daar in de toekomst weinig voor hoeft aan te passen.
Veelgestelde vragen over vloerverwarming
Moet ik mijn vloeren vervangen voor vloerverwarming?
We leggen de vloerverwarming in of op je ondervloer. Deze hoef je niet te vervangen. We hebben oplossingen voor meerdere type vloeren. Heb je al een houten vloer, plavuizen of vloerbedekking liggen, dan moet dit er eerst uit, voordat we jouw vloerverwarming kunnen installeren.
Past watergedragen vloerverwarming bij mijn vloer?
In principe kan je elk type vloer over de watergedragen vloerverwarming heen leggen. Hoe beter de geleiding is van het materiaal waarvan jouw vloer is gemaakt, hoe meer energie je kunt besparen. Het is dus handig om hier rekening mee te houden als je een vloer kiest.
Hoe wordt vloerverwarming geïnstalleerd?
Ons team kan het systeem installeren door verwarmingsleidingen in te frezen in jouw bestaande cementdekvloer. Ook kunnen we de vloerverwarming vastmaken op matten, isolatie- of noppenplaten die we combineren met een nieuwe cementdekvloer of een vloeivloer. Die keuze hoef je niet zelf te maken; we komen van te voren bij je langs om te kijken wat het beste bij jouw woonsituatie past en bespreken dit vooraf goed met je.
Is vloerverwarming energie-efficiënt?
Ja, watergedragen vloerverwarming is energiezuiniger dan radiatoren omdat het gelijkmatige warmte levert en warmteverlies minimaliseert. Het kan zomaar 20% schelen vergeleken met een radiator.
Wat zijn de kosten voor vloerverwarming?
De prijs voor vloerverwarming kan variëren en is sterk afhankelijk van het te verwarmen oppervlak en het type vloerverwarmingssysteem dat je kiest. Voor een exacte prijsopgave kun je vrijblijvend contact met ons opnemen.
Moet ik thuisblijven tijdens de werkzaamheden?
Dat is niet per se nodig. Maar wil je dat graag, dan zal je weinig last van ons hebben. We maken niet veel geluid tijdens de installatie van jouw vloerverwarming. En het enige wat we van je vragen is een verse kop koffie.
Kan ik ’s avonds over de vloer lopen om naar boven toe te gaan?
Als we jouw vloerverwarming infrezen, komt een van onze partners direct achter ons aan om de sleuven dicht te smeren. 3 uur later kun jij weer over de vloer lopen. Je kunt dus gewoon in je eigen bed slapen. Ook als we matten of een noppensysteem gebruiken kun je er na installatie overheen lopen.
Wil je meer weten over de mogelijkheden van vloerverwarming in jouw huis? Neem contact met ons op voor meer comfort en een energiezuinigere oplossing.